Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری اسپوتنیک عربی درباره ناو تازه رونمایی شده شهید رودکی نوشت: «شهری شناور با زرادخانه‌ای از اسلحه و قابلیت انجام مأموریت در آب‌های دوردست که به‌طور کامل در داخل ایران و با استفاده از امکانات داخلی ساخته‌شده است».

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو- امید فعال؛ آیین الحاق ناو اقیانوس‌پیمای شهید رودکی «به نیروی دریایی سپاه» با حضور سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعی از مقامات و مسئولین لشکری و کشوری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته‌شده وزن این شناور ۴۰۰ تن، طول آن ۱۵۰ متر و عرض آن ۲۲ متر و دارای رادار آرایه فازی سه‌بعدی، موشک‌های سطح به سطح، سطح به هوا، سامانه‌های مخابراتی یکپارچه بسیار پیشرفته جنگال و موشکی سوم خرداد با قابلیت حمل بالگردها، پهپاد‌ها و شناور‌های عملیاتی است که همه آن‌ها از تولیدات داخلی بوده و توسط جوانان متخصص و مؤمن انقلابی طراحی و عملیاتی شده است.
تحلیلگران نظامی معتقدند این ناو اقیانوس‌پیما به ۸ موشک ضد کشتی کروز، یک لانچر سامانه پدافندی سوم خرداد، ۴ قایق‌های تندروی موشک‌انداز و تعدادی پهپاد انتحاری ابابیل دو مجهز شده است و می‌تواند به‌عنوان یک شناور آبی‌_خاکی سبک مورداستفاده قرار گیرد.  
شناور شهید رودکی توان پشتیبانی و لجستیکی بالایی دارد و امکان سوخت‌رسانی به سایر شناور‌های کوچک همراه خود فراهم می‌کند؛ این شناور قابلیت آن را دارد که به‌عنوان یک ملکه در ناوگروه شناور‌های سپاه همراه باشد؛ به عبارت دیگر محدوده عملیاتی سپاه به خلیج‌فارس خلاصه نخواهد شد بلکه هر کجای دنیا که لزوم عملیات در آن برای منافع ملی ایران احساس شود، شناور‌های تندروی سپاه مجهز به موشک‌های کروز دوربرد حاضر خواهند بود.
خبرگزاری اسپوتنیک عربی درباره ناو تازه رونمایی شده شهید رودکی نوشت: «شهری شناور با زرادخانه‌ای از اسلحه و قابلیت انجام مأموریت در آب‌های دوردست که به‌طور کامل در داخل ایران و با استفاده از امکانات داخلی ساخته‌شده است».
شبکه بلومبرگ هم با تیتر «ایران با ناوی جدید به دنبال حضور دریایی فراتر از خلیج‌فارس است» به این رخ داد پرداخت: «ایران گفته است که یک ناو جنگی جدید با قابلیت حمل هلیکوپترها، هواپیما‌های بی‌سرنشین و موشک‌هایی بر روی عرشه به کار گرفته است و این پیام را مخابره می‌کند که به دنبال گسترش نفوذش فراتر از خلیج‌فارس است».  
کارشناسان نظامی بر این باورند که اقیانوس هند، مدیترانه (لبنان، فلسطین و سوریه) و اقیانوس اطلس و دریای کارائیب (ونزوئلا) می‌تواند گستره فعالیت این پایگاه متحرک باشد.
سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه هم درباره ناو شهید رودکی اظهار کرد: «هدف از به الحاق شناور سنگین اقیانوس‌پیمای شهید رودکی به سازمان رزم نیروی دریایی اولاً عمق‌بخشی به مأموریت‌های محوله در جهت اعمال سیادت دریایی و ثانیاً صیانت از منافع جمهوری اسلامی در دوردست‌ها که موجب بازدارندگی نامتقارن در آب‌های آزاد خواهد شد. مطلب دیگر اینکه با الحاق این شناور نیروی دریایی سپاه دکترین رزم نامتقارن و اشراف اطلاعاتی خود را در آب‌های دوردست دنبال خواهد کرد».
پیش‌تر مقامات نظامی ایران از تأسیس یک پایگاه دائم در اقیانوس هند برای ایجاد امنیت و حفظ اقتدار نظامی خود در مقابله با تجاوزات بیگانگان خبر داده بودند.
بنابر گزارش بنگاه خبرپراکنی بریتانیا (BBC)؛ امیر سرتیپ دکتر محمدحسن نامی، رئیس پیشین سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح در سال ۱۳۹۰ در مقاله‌ای در تشریح این استراتژی نوشت: «باید حضوری فراتر از این منطقه داشته باشیم و این در حقیقت همان دست بلند است که مقام معظم رهبری فرمودند و حضور امروزه ما تا دهانه ورودی دریای احمر و حتی زیر مدار ۱۰ درجه را شامل می‌شود».  
این پیشرفت‌های نظامی در حالی رخ می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران سخت‌ترین تحریم‌های بین‌المللی را پشت سر می‌گذارد و به نقل از موسسه گلوبال فایر پاور یک موسسه مشهور در زمینه رتبه‌بندی قدرت نظامی، بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۱۹.۶ میلیارد است. این در حالی که بودجه نظامی آمریکا ۷۵۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.   حضور نیروی دریایی سپاه در اقیانوس هند و تأسیس یک پایگاه دائمی می‌تواند از ابعاد مختلف مورد توجه قرار گیرد، البته پیش از این نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در شمال اقیانوس هند و در مجاورت سواحل مکران پایگاه دائمی تأسیس کرده بود؛ لذا سپاه برای تأسیس پایگاه دائمی قطعاً از تجارب کارشناسان و پرسنل خبره نیروی دریایی ارتش استفاده خواهد کرد.

حضور قوی ایران در دریا به‌ویژه آب‌های آزاد مانند؛ اقیانوس هند و خلیج عدن بنا بر «استراتژی دست بلند» برنامه‌ریزی شده است. سردار تنگسیری، فرمانده فعلی و سردار فدوی، فرمانده سابق نیروی دریایی و جانشین کنونی سپاه به‌همراه امیر سیاری، فرمانده سابق نیروی دریایی و معاون هماهنگ‌کننده فعلی ارتش اعتقاد راسخی به استراتژی دست بلند دارند که این موضوع از منویات رهبر انقلاب و مورد تأکید ایشان است.

این استراتژی به‌شدت توسط ایران و سپاه در خلیج فارس و توسط ارتش در خلیج عدن در حال پیگیری است. برخورد سخت با هر متجاوز، تسلیح کل ساحل ایران و دریایی عمان و تعقیب متجاوز حتی تا آب‌های آزاد از مهم‌ترین سرفصل‌های این استراتژی است.

سپاه هم به طور کامل استراتژی «دست بلند» را اجرا کرده است. تصرف کشتی انگلیسی و برخورد و هشدار بسیار نزدیک به ناو آمریکایی و رصد و پایش ناو و ناوچه‌های نظامی کشورهای غربی از اقیانوس هند نشان‌دهنده عملیاتی شدن این استراتژی است.

حضور نظامیان اشغالگر آمریکایی در منطقه، فعالیت گروهک‌های تروریستی و تکفیری، فتنه‌انگیزی رژیم جعلی صهیونیستی و همچنین تحریم‌های ظالمانه پی‌درپی، ایران را به خودکفایی و توانمندی پیرامون تولید تسلیحات نظامی رسانده است.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خلیج فارس نیروی دریایی سپاه اقیانوس هند تحریم آمریکا تسلیحات نظامی نیروی دریایی سپاه جمهوری اسلامی اقیانوس هند شهید رودکی خلیج فارس دست بلند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۶۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است

غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره شکست توطئه‌های جدید دشمن علیه ملت ایران اظهار کرد: یاس و نومیدی که شامل حال دشمنان شده آن‌ها را از این مسیر باز نداشته و آنان اکنون در حال اندیشیدن تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی هستند و بنابراین باید بسیار هوشیارانه عمل ودائما آنان را رصد کنیم.

به گزراش باشگاه خبرنگارن، او افزود: طی چهل و پنج سال عمر انقلاب اسلامی شیطان بزرگ و پیروان او دائما در سیاست‌های خود علیه جمهوری اسلامی شکست می‌خورند، اما باز هم اقدام به توطئه گری می‌کنند.

مصباحی مقدم متذکر شد: یکی از مسائلی که باید بسیار به آن اهتمام داشته باشیم تربیت کودکان و نوجوانان است تا نسل جدید تحت تاثیر القائات دشمنان قرار نگیرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این امر نیازمند آموزش و استفاده از استراتژی دشمن شناسی است بنابراین ضمن ناامید کردن دشمن در عرصه‌های مختلف باید همواره مراقب باشیم تا به واسطه آنان از روزنه‌های دیگر گزیده نشویم.

عباسی: جنگ هراسی یک عملیات روانی است

همچنین علیرضا عباسی با اشاره به عملیات «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به جنایات تروریستی رژیم صهیونسیتی در حمله به کنسولگری ایران در دمشق تاکید کرد: عده‌ای در داخل همیشه به دنبال ایجاد هراس هستند به گونه‌ای که حتی حاضرند تا از پاسخ به حق ایران جلوگیری کنند؛ این درحالی است که وقتی رژیم صهیونسیتی کنسولگری ما که خاک ما حساب می‌شد را مورد تعرض قرار داد، باید به آن پاسخ داده می‌شد، اما برخی اقتصاد کشور را به این موضوعات متصل و به گونه‌ای مطرح می‌کردند که اگر اتفاق بیفتد حتماً تبعات اقتصادی تبعات خواهد داشت.

وی در گفتگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه هدف کسانی که به دنبال جنگ هراسی و القای این فضا بر اقتصاد کشور هستند، درگیر کردن مردم است، گفت: وعده صادق نشان داد که بر خلاف آنچه آن‌ها انتظار داشتند، اتفاق نیفتاد و حتی جنگ روانی یا انتظارات روانی که مردم از چنین اتفاقاتی داشتند و خوف و رجایی که در حمله کردن و نکردن هست و همیشه روی اقتصاد ما تاثیر می‌گذارد، اینجا یک بار برای همیشه تمام شد و بعد از این چنین اتفاقاتی نخواهد افتاد؛ ثابت شد که جنگ هراسی در اقتصاد ایران یک عملیات روانی پوچ است.

این نماینده مجلس افزود: ما انتظار داریم که حتی عملیاتی که ایران انجام داد اثرات مثبتی روی اقتصاد کشور داشته باشد و شوک‌هایی که هر از گاهی برخی روی اقتصاد کشور وارد می‌کردند، ان شاءالله تمام شود و بعد از این ثبات در اقتصاد کشور ایجاد شود. دو گروه در داخل کشور حضور دارند که برای رسیدن به منافع خود تلاش می‌کنند تا جنگ هراسی را به جامه القا کنند؛ گروهی که می‌خواهند مطامع سیاسی خود را پیش ببرند و دولت‌هایی بودند که دوگانه سازش - مذاکره را مطرح می‌کردند و گروهی که به دنبال مطامع اقتصادی هستند؛ اما وعده صادق خط بطلانی روی این مباحث کشید.

عباسی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا پیام پوچ بودن تاثیر جنگ هراسی بر اقتصاد ایران در داخل منتقل شده است؟ عنوان کرد: ممکن است در کوتاه مدت و طی یکی دو هفته پیش رو فضای اقتصاد کشور این پیام را دریافت نکند، اما حتماً این پیام را دریافت خواهد کرد و نتیجه آن ثبات در اقتصاد کشور و کاهش انتظارات روانی در حوزه تورم خواهد بود.

دیگر خبرها

  • شهید شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه
  • ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی
  • طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر
  • حضور فرمانده نیروی هوایی ارتش در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • جزئیات دیدار و گفتگوی مقام بلندپایه نظامی ایران با وزیر دفاع بلاروس
  • مسابقه‌ای برای کلاه‌سبزان نیروی دریایی
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • واکنش انصارالله یمن به خروج ناو هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است